Orbico Hungary

Shell kenőanyagok Cimcool

Magunkról

Cégtörténet

Az Orbico Trade Hungary Kft céget 2011-ben a horvát tulajdonú Orbico cégcsoport (Európában 17 országban jelenlévő) magyarországi leányvállalataként alapította a tulajdonos. A vállalatcsoport fő tevékenysége multinacionális és helyi cégek termékeinek raktározása és kereskedelmi célú disztribúciós feladatainak ellátása. Magyarországon a Shell Hungary zRt. Kenőanyag Üzletág kereskedelmi tevékenységének átvételével kezdte a tevékenységét az Orbico Trade Hungary Kft., így a Shell kenőanyagok magyarországi kizárólagos makro disztribútoraként (viszonteladójaként) tevékenykedett.

Tevékenysége felölelte a személygépjármű, a haszongépjármű és ipari kenőolajok és kenőzsírok forgalmazását és a hozzájuk tartozó szolgáltatásokat, azok magyarországi képviseletét. A cég kiemelt feladatának tekinti a kenőanyag kereskedelemben meglévő piaci szerepének megszilárdítását illetve piaci részesedésének növelését.

A vállalat kiemelt célként tűzte ki magának, hogy kereskedelmi tevékenységével még szélesebb körben fedje le a vevői igényeket, és nyújtson magas színvonalú kiszolgálást és ehhez kapcsolódó megoldásokat azon alapok felhasználásával melyet a Shell kenőanyagok magas műszaki tartalmának és a háttérben meglévő tudásbázisának alkalmazása jelent.
A vállalat nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak folyamatos képzésére, egyik legfontosabb értékének munkavállalóit tartja. Kereskedelmét a magas színvonal és a kiemelkedő minőség fenntartásának igénye jellemzi, amelyek a vevői elvárásoknak megfelelően a kereskedelmi tevékenység továbbfejlesztését tűzi ki célul.

Az Orbico Trade Hungary Kft. 2013.12.31-i dátummal beolvadt a Rafinanz Orbico Kft. Kenőanyag üzletágába a vállalatcsoportot érintő konszolidációs folyamatok eredményeként, így 2014. január 1-jétől a Shell Kenőanyagok hivatalos magyarországi disztribútora a Rafinanz Orbico Kft. Kenőanyag üzletága. lett. 2014. július 3-tól a tulajdonosi szerkezet változása miatt, a cég változatlan kereskedelmi tevékenysége mellett a Rafinanz Orbico Kft. neve Orbico Hungary Kft-re módosult.

Nagykereskedelmi tevékenysége keretében a Shell kenőanyagok komplex szállítójaként jelentősen megkönnyíti partnerei beszerzési tevékenységét. Az Orbico Hungary Kft. ajánlata magában foglalja a személy- és haszongépjárművek és az ipar részére kifejlesztett kenőanyagok széles választékát és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat valamint a motorosok, a mezőgazdaság, az építőipar, a légi közlekedés stb. részére kifejlesztett speciális termékeket is.