Orbico Hungary

Shell kenőanyagok Cimcool

Hírek | Promóciók

SHELL RIMULA R6 LME 5W-30 ELSŐ FELTÖLTÉSÉHEZ?

 A SHELL RIMULA R6 LME 5W-30 MOTOROLAJAT JÓVÁHAGYTA A MAN AZ ÖSSZES NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTOTT, EURO 6-OS TEHERGÉPJÁRMŰVEK ELSŐ FELTÖLTÉSÉHEZ

Első alkalommal bízza német OEM-gyártó egyetlen olajipari vállalatra a motorjai első feltöltéséhez használt kenőanyag biztosítását

A MAN a nagyteljesítményű Shell Rimula R6 LME 5W-30 dízel motorolajat választotta az összes Németországban gyártott, Euro 6-os szabványú tehergépjárműveinek első feltöltéséhez. Ez az első alkalom, hogy egy berendezésgyártó (OEM) egyetlen olajipari vállalatot bíz meg Németországban gyártott, az Euro 6-os, kibocsátási határértékek szempontjából megfelelőnek minősített, járművei első olajfeltöltéséhez használt kenőolaj biztosításával. Ez már önmagában is bizonyítja a Shell Rimula R6 LME 5W-30 kiváló tulajdonságait.

 "A motorgyártókkal ápolt hosszú távú műszaki együttműködésünknek köszönhetően maximálisan ismerjük ügyfeleink igényeit, és működési követelményeik teljesítése érdekében olyan kiváló teljesítményű termékekkel látjuk el őket, mint a Shell Rimula R6 LME. Az, hogy a MAN ezt a terméket választotta a Németországban gyártott Euro 6-os tehergépjárműveinek első feltöltéséhez, jól mutatja, milyen kiválóan teljesít motorolajunk az olyan kritikus fontosságú területeken, mint a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-felhasználás csökkentése” – nyilatkozta Richard Tucker, a Shell nagyteljesítményű motorolajokért felelős vezérigazgatója.

 A Shell Rimula R6 LME motorolaj a Shell és a MAN szoros együttműködésének eredménye. Alacsony károsanyag-kibocsátású, a karbantartási igényt csökkentő és energiatakarékos technológiája nem csupán a flottaüzemeltetők számára biztosít előnyöket az üzemanyag-megtakarítás szempontjából, hanem az Euro 6-os szabvány követelményeinek megfelelő, alacsonyabb károsanyag-kibocsátású berendezések élettartamát és teljesítményét is növeli.

 ·         Alacsony károsanyag-kibocsátás

o    Különösen alacsony szulfáthamu-, foszfor- és kéntartalmú összetételének köszönhetően a kipufogógázok károsanyag-kibocsátását (nitrogénoxidok és részecskék) kontrolláló utánkezelő-rendszerekkel is kompatibilis.

·         Alacsonyabb karbantartási költség

o    A nagyteljesítményű adalékrendszer és a kiváló minőségű, szintetikus alapolaj technológia kombinációja további védelmet nyújt a lerakódásokkal és kopással szemben, így hosszabb olajcsere-periódust és hosszabb élettartamot biztosít[1].

·         Nagyobb üzemanyag-hatékonyság

o    Vezető európai berendezésgyártók által az első motorolaj-feltöltéshez választott, gazdaságos üzemanyag-felhasználást biztosító olaj, amellyel független felmérések szerint akár 2%-os megtakarítás érhető el[2].

A Shell Rimula R6 LME 5W-30 a dízel- és gázüzemű motorokhoz jóváhagyott, valamint az Euro 4-es, 5-ös és 6-os szabványnak megfelelő járművekhez alkalmas nagyteljesítményű dízelmotorolaj.

 [1] Az ACEA számára készített motortesztelési adatok és OEM motorolaj-specifikációk alapján.

[2] Statisztikai módszeren alapuló vásárlói teszt alapján, egy SAE 10W-40 minőségű motorolajhoz képest.