Orbico Hungary

Shell kenőanyagok Cimcool

Hírek | Promóciók

KITERJESZTI EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT A SHELL ÉS A BMW

A Shell kiterjeszti a BMW AG-vel kötött együttműködését azután, hogy a Shell lett az eredeti BMW motorolajok kizárólagos szállítója, valamint a BMW Csoport által ajánlott egyetlen nemzetközi motorolaj szállító.

A Shell Kenőanyagok – a Shell Helix Ultra és
a Pennzoil Platinum motorolajok fejlesztője –, mint
a csapat prémium technológiai partnere és kizárólagos prémium motorolaj beszállítója, egyesíti erőit a BMW Motorsporttal. Továbbá a jövőben
a Shell V-Power lesz a BMW M autókhoz ajánlott üzemanyag.

A kenőanyag üzletág együttműködése kiterjed a DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) német túraautó-bajnokságra, az USCC (TUDOR United SportsCar Championship) Egyesített Sportautó Bajnokságra és a Nürburgring-Nordschleife versenypályán megrendezett 24 órás versenyre, valamint számos további Kanadában, Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Oroszországban és az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett megmérettetésre.

 

Az érintett versenyek eléggé eltérő típusúak: a jól bevezetett DTM túraautó bajnokságtól, amely a világ egyik legnépszerűbb túraautó versenye, az újonc USCC bajnokságig, amely egyesíti az észak-amerikai közúti és a hosszú távú (endurance) versenyzés örökségét, nem elfelejtve a hosszú távú versenyek egyik leghosszabbját, a Nürnbergring 24 órás versenyét. Az autóversenyzésben gyűjtött tapasztalatai segítik
a Shell-t, hogy a közúti autósoknak szánt termékeit fejlessze - ez az új együttműködés is ezt az elkötelezettséget erősíti.

 

Ez a szövetség egyben azt is jelenti, hogy mostantól a BMW a Shell V-Power benzin, valamint
a Shell V-Power dízel üzemanyagokat ajánlja BMW M autóihoz, elismerve ezáltal azt a több, mint
100 éves innovációs örökséget és piaci vezető szerepet, amelyet a Shell V-Power üzemanyagok képviselnek. Ezeknek az egyedülálló formuláknak köszönhetően, amelyeket arra terveztek, hogy aktívan tisztítsák és védjék az legfontosabb motoralkatrészeket, a Shell V-Power ideális partnere a BMW autóknak, amelyek a BMW Csoport legmagasabb technológiáját képviselik.

 

Az együttműködés kapcsán Mark Gainsborough, a Shell Ügyvezető Alelnöke elmondta: „A Shell motorsportok iránti elkötelezettségét és szenvedélyét jól mutatja, hogy már hosszú ideje a nemzetközi autósportvilág meghatározó szereplője. Örömmel szélesítjük ki a BMW-vel kötött együttműködésünket, amelynek köszönhetően most már nemcsak az utántöltött motorolajok BMW Csoport által ajánlott egyetlen beszállítója, hanem a BMW Motorsport Csapatának hivatalos partnere is vagyunk.”

 

A BMW-vel való együttműködésünk bizonyítja, hogy márkáink, mint a Shell Helix Ultra és Pennzoil Platinum motorolajok, valamint a Shell V-Power üzemanyagok hozzájárulhatnak a BMW autók teljesítményéhez a versenypályán és azon kívül egyaránt. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy két, azonos értékeket valló vállalat új motorolajjal, üzemanyaggal és motorfejlesztéssel kapcsolatos technológiákkal kísérletezzen, amelyek remélhetőleg a hétköznapi autózásban is hasznosulnak majd.”

 

A motorolajoknak kiemelten fontos szerepük van a motor élettartamának biztosításában, a jármű hatékonyságában, illetve teljesítményében. Tisztító, súrlódáscsökkentő és hőmérsékletszabályzó tulajdonságuk jelentősen megnövelik az élettartamot és hozzájárulnak a teljesítményhez. Az autósport-szabályok fejlődése miatt a prémium üzemanyagok használata még fontosabbá vált az olyan eltökélt csapatok számára, mint a BMW. Például minden gyártó csak kilenc motort használhat a teljes 2015-ös szezonban. A szezon előtti tesztelés során a BMW Motorsport már megtapasztalta a megnövelt teljesítmény előnyös hatásait a motorra a Shell Helix Ultra-nak és a PurePlus Technológiának köszönhetően.

 

“A BMW Motorsport csapatának minden tagja nagyon örül, hogy számíthatunk a Shell támogatására
a jövőben, mind a DTM, mind az USCC versenyeken, épp úgy, mint a Nürburringi 24 órás megmérettetésen” mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. “A Shell Helix Ultra és
a Pennzoil Platinum termékek tökéletesen illenek az autósport projektjeinkhez. Bízunk ezekben a nagy teljesítményű motorolajokban, és reméljük, hogy az új együttműködés lehetővé teszi, hogy közösen elért nagy sikerek alapjait fektessük le a versenypályán.”

 

A Shell mérnökeinek egy külön csapata dolgozik majd a BMW Motorsport mérnökeivel.
Az autóversenyzésben szerzett több évtizedes tapasztalatuk alapján készítenek egy teljesen egyedileg kevert motorolajat a BMW M4 DTM autó számára. Ennek a fejlesztése és tesztelése folyamatosan zajlik majd a versenyszezon során.

Szerkesztők figyelmébe

  • A BMW ezzel kapcsolatos hírét megtekintheti az alábbi linken: www.press.bmwgroup-sport.com
  • Minden olaj, amelyet a BMW Motorsport használ, tartalmazza majd a Shell PurePlus technológiát, amely egy szabadalmazott gázból folyadékot előállító (GTL) eljárás, amely több, mint 40 év kutatómunka eredményeképpen jött létre, és amellyel földgázból állítható elő bázisolaj nyersolaj helyett. Ez az eljárás olyan készterméket eredményez, amely megnövelt tisztítást és motorvédelmet, ezáltal nagyobb hatékonyságot biztosít.
  • A Shell V-Power benzin és Shell V-Power dízel egyedülálló prémium üzemanyagok továbbfejlesztett technológiával szolgálják a megnövekedett teljesítményt. 1998-ban azzal a céllal alkották meg őket, hogy választ adjanak a fogyasztók teljesítményt növelő üzemanyag-igényére. A Shell V-Power üzemanyagokat arra fejlesztették ki, hogy növeljék a motor teljesítményét azáltal, hogy aktívan megvédik azt. A Shell V-Power benzin, amelyet a Ferrarival együttműködve fejlesztettek ki világszerte 66 országban érhető el.
  • 2015 elejétől a Shell a BMW Csoport egyetlen ajánlott nemzetközi motorolaj szállítója a BMW, MINI,
  • és BMW Motorrad márkák számára. A Shell által gyártott prémium motorolajok a BMW hálózatában több, mint 3500 szervizponton érhető el a vásárlók számára több, mint 140 országban.
  • és BMW Motorrad márkák számára. A Shell által gyártott prémium motorolajok a BMW hálózatában több, mint 3500 szervizponton érhető el a vásárlók számára több, mint 140 országban.
  • A Shell Helix Ultra és Pennzoil márkajelzések a versenyautókon, a pilóták ruházatán és a promóciós eszközökön, mint például az autóversenyző sisakján és a BMW Motorsport weboldalán lesznek láthatók.

 

Shell kenőanyagok

A „Shell Kenőanyagok” együttesen a Shell Csoport kenőanyag ágazatban tevékenykedő vállalataira utal. Azért, hogy számos alkalmazási területen megfeleljen az ügyfelek igényeinek, a Shell a kenőanyagok széles választékát forgalmazza. Ez magában foglalja a lakossági gépjárműveket, a nagy teherbírású szállítást, a bányászatot, az energiatermelést és az általános gépipart. A Shell kenőanyagok termékskálájába tartozik a Pennzoil, a Quaker State, a Shell Helix, a Shell Rotella, a Shell Tellus és a Shell Rimula. A teljes kenőanyag ellátó láncban aktívan tevékenykedünk. Nyolc üzemben gyártunk alapolajakat, 50 üzemben kevert alapú olajakat adalékanyagokkal kenőanyagokhoz, és több mint 100 országban forgalmazunk és értékesítünk kenőanyagokat.

 

Műszaki és üzleti támogatást is nyújtunk az ügyfeleink számára. A termékskálánk mellett, kenőanyagokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújtunk. Ezek az alábbiak: A Shell LubeMatch - a piacvezető online ajánló eszköz, a Shell LubeAdvisor - amely Shell jól képzett műszaki munkatársai, valamint online eszközök által abban segít, hogy az ügyfelek a megfelelő kenőanyagot válasszák, valamint a Shell LubeAnalyst figyelmeztető rendszer, amely segítségével az ügyfelek nyomon követhetik az eszközök és a kenőanyagok állapotát, így pénzt takaríthatnak meg a karbantartáson és az eszközök meghibásodásából származó potenciális veszteséget is elkerülhetik.

 

A Shell világszínvonalú technológiája értéket nyújt az ügyfeleknek. A Shell kenőanyag alapja az innováció, a termékalkalmazás és a műszaki együttműködés. Vezető kenőanyag kutató központokat működtetünk Kínában, Németországban, Japánban
(a Showa Shell-el működtetett közös vállalat) valamint az Egyesült Államokban. Az innovatív kenőanyagok kifejlesztése érdekében jelentős befektetéseket eszközölünk és szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel. Több mint 150 szabadalommal rendelkezünk a kenőanyagok, alapolajak és zsírok területén, illetve több mint 200 kutató és kenőanyagokat fejlesztő szakember végez elkötelezett munkát a kutatás-fejlesztés területén.

 

Az ügyfelek számára az alacsonyabb karbantartási költségek, a berendezések hosszabb élettartama és a csökkentett energiafogyasztás jelent előnyöket. A kenőanyag technológia határait olyan vezető versenycsapatokkal folytatott együttműködésünk által igyekszünk tágítani, mint a Scuderia Ferrari. Ezek a szakmai együttműködések lehetővé teszik számunkra, hogy szélesítsük ismereteinket a kenőanyag-tudomány területén, valamint, hogy az élvonalbeli technológiát
a versenypályán kívül, a kereskedelmi forgalomban lévő termékekben is alkalmazzuk.

 

Magyarországon a Shell kenőanyagok hivatalos importőre és viszonteladója az Orbico Hungary Kft. További információért látogasson el a www.orbico.hu weboldalra.

 

A Royal Dutch Shell-ről

A Royal Dutch Shell plc Angliában és Walesben bejegyzett társaság. A központ Hágában található, részvényeit a londoni, amszterdami és New York-i tőzsdéken jegyzik. A Shell világszerte több mint 70 országban számos üzletágban van jelen, úgy mint olaj- és földgázkitermelés illetve gyártás, LNG és GTL -előállítás és -eladás, kőolajtermékek és kemikáliák előállítása, eladása és szállítása, valamint megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek. További információért kérjük, látogasson
el a
www.shell.com weboldalra.

 

További információ:

 

Adorján Abigél 

Well PR Ügynökség
T: +36 (1) 350-7390 /226 

Mobil: 0670 40 94 798

E-mail: a.adorjan@well.hu