Orbico Hungary

Shell kenőanyagok Cimcool

Hírek | Promóciók

A Turán Motorsport idén is a Shell Helix Ultrával indulhat a bajnoki címért

A Turán Motorsport idén is a Shell Helix Ultrával indulhat a bajnoki címért

Március utolsó hétvégéjén kezdetét veszi a 2019-es szezon az Országos Rali Bajnokságban, ahol a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri László ismét a Shell Helix Ultrával töltött és Shell logóval ellátott, megújult Ford Fiesta R5-tel nyolc hazai versenyen száll harcba a bajnoki címért.

A 2018-as év minden szempontból a Turán Motorsport és a magyar ralisport éve volt. A Shell versenyzőpárosa nyolc izgalmakban, nagy történésekben és kilométerekben gazdag versenyen állt rajthoz és egész éves kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően végül csupán két másodperccel maradtak el legfőbb riválisuktól, így egyetlen pont különbséggel, ezüstérmesként zárták a tavalyi idényt. A küzdelem olyannyira kiélezett volt, hogy az eredmény csak a záró verseny, a Nyíregyháza Rali utolsó szakaszán dőlt el.

„Tavaly egész évben a kiegyensúlyozottságra törekedtünk, és úgy érzem, ez meghozta a gyümölcsét. Minden versenyen célba értünk, gyűjtöttük a pontokat, és a legutolsó szakaszra maradt a döntés. Ahogy eddig is, mindent megtettünk a győzelemért és egy biztos: Idén is mindent meg fogunk tenni azért, hogy felállhassunk a dobogó legfelső fokára. A Ford Fiesta R5 ugyanaz, viszont megkapta az összes idei újítást, új a motor és a váltó is korszerűbb lett. Úgy néz ki, megtaláltuk a legjobb fejlesztéseket, már teszteljük az új beállításokat és eddig elégedettek vagyunk a tempóval, ritmussal. Izgatottan várjuk az idei szezont, mely attól is különleges, hogy az ORB záró, nyíregyházi futama a rali EB részeként szerepel a naptárban” – mesél a tavalyi élményekről és idei tervekről Turán Frigyes.

A 2018-as év sikereit követően a csapatot idén is támogatja az Orbico Hungary Kft., aki most is Shell Helix Ultra motorolajjal tölti fel a Ford Fiesta R5-öt a maximális teljesítmény érdekében.

"Ebbe a kiélezett bajnokságba nem fér bele egyetlen hiba sem, főleg nem műszaki hiba. Ebből a szempontból szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis a Shell mint kenőanyag támogató az idei évben is mellénk állt és emellett a Shell Helix Ultra motorolaját is használhatjuk, mely a tesztek alapján kiváló kenést biztosít a Ford Fiesta R5-nek, remekül üzemel, amit az elmúlt év kiváló eredményei is igazolnak. A kenőolajat használva a Ford Fiesta R5 motorja az extrém versenykörülmények között is kitűnő teljesítményt nyújt, így Fricivel nincs más dolgunk, mint a versenyzésre összpontosítva a legjobb eredményt elérni" - teszi hozzá Bagaméri László.

Az idei Országos Rali Bajnokság március 29-31. között a hagyományosan évkezdő versenynek számító Eger Rallye-val rajtol, majd az év során további hét helyszínen állnak rajthoz Friciék. A 2019-es idényt a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Nyíregyháza Rallye zárja, mely ERC - azaz Európai Rallye Bajnokságának futama lesz.