Orbico Hungary

Shell kenőanyagok Cimcool

Extra Adalékok

Extra Adalékok

Mi az a fémmegmunkálás?

Mindent, ami fémből készült, gépi fémmegmunkálással állítanak elő, egyedi alkatrészek gyártása céljából. A meghatározás a munkák széles körét fedi le, a nagy hajóktól, hidaktól vagy olajfinomító részegységektől egészen a finom ékszerekig terjed. Ezért ez magában foglalja a fémmegmunkálási folyamatok számos különböző típusát és az azokhoz kapcsolódó szerszámok használatát. 

Milyen folyamatok tartoznak a „fémmegmunkálás” körébe?

A fémmegmunkálás általánosan az alábbi két fő kategóriára van felosztva: forgácsolás (fém eltávolítása) és (forgácsmentes vagy képlékeny) alakítás. Ezen kategóriák mindegyike különféle folyamatokat tartalmaz. 

Milyen folyamatok tartoznak a fémmegmunkálás szűkebb körébe?

A megmunkálási folyamatok gyakran magukban foglalják a fém alkatrészek felületének felkeményítése céljából végzett hőkezelést (edzést), a forgácsok és szennyezés eltávolítása valamint a korrózió elleni védelem céljából végzett tisztítást. 

Milyen gépeket használnak ezekhez a folyamatokhoz?

Különböző fajta gépeket vesznek igénybe. A forgácsoló megmunkálásokhoz ma már széles körben használnak számítógépes számjegyvezérléses (CNC) szerszámgépeket, vagy esztergákat, menetmegmunkáló gépeket, marógépeket, vagy többcélú megmunkáló központokat, amelyek különféle fémforgácsolási műveleteket képesek elvégezni. 


Azzal a céllal forgalmazunk fémmegmunkáló olajokat, hogy a piac számára szélesebb körű, minőségi és megfizethető termékeket kínáljunk, együttműködve egy német gyártóval, aki ismert a folyamatosan fejlődő speciális termékeiről. A fémfeldolgozó ipar számára hoztunk létre egy sor terméket Extracut néven, amely mindent tartalmaz, amire szükség van a minőségi termeléshez.

Válasszon az alábbi termékek közül: