Orbico Hungary

Shell kenőanyagok Cimcool

Hírek | Promóciók

A Turán Motorsport tarol a Shell Helix-szel és a Hyundai-al

A Turán Motorsport tarol a Shell Helix-szel és a Hyundai-al - Turán Friciék vezetik a Magyar Országos Rali Bajnokságot

A Székesfehérvár Ralival félidejéhez ért a Magyar Országos Rali Bajnokság. Turán Frigyes és Bagaméri László idei párosa eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis Friciék jelenleg  vezetnek az összetettben.

A Turán Motorsport remekül indította a 2018-as versenyszezont, ugyanis már az Eger Ralin felállhatott az újdonsült páros a dobogó második fokára, majd Miskolcon megismételte a remek eredményt a Ford Fiesta R5-tel. Az évad első murvás versenye, az ISEUM Rali nagy újdonságot hozott a csapat életében, Friciéknek ugyanis egy kényszerű autócserét kellett végrehajtaniuk a Ford külföldi vendégszereplése miatt. A váltás azonban olyannyira jól sikerült, hogy a páros az idény első összetett győzelmét is bezsebelte, majd az aszfaltos Székesfehérvár Ralin a harmadik helyen hozta be a Hyundai-t, amivel tovább növelte előnyét az idényben.

„A 2018-as szezonban a Fordunkat nem csak mi használjuk, hanem egy szlovák versenyző, Igor Drotár is, és mivel néhány versenydátum összecsúszik, ideiglenesen új autót kellett választanunk. Régóta jó kapcsolatban vagyunk Lovász Paliékkal, többször is segítettem neki az autó beállításaiban, és ő ajánlotta fel, hogy menjünk az ő Hyundai i20 R5-ösével. Hamar sikerült megszoknunk az autót és felvennünk a tempóját, nagyon örülünk, hogy két versenyen is rajthoz állhattunk vele, sőt a Hyundai-al értük el eddig a legjobb eredményeinket a szezonban, ami külön boldogság. Tökéletes kombinációt alkot a Shell Helix Ultra kenőanyaggal és a Hankook abroncsokkal, ez egy igazán nyerő hármas” – mesél tapasztalatairól Turán Frici.

Az idény jelentős újdonsága még, hogy új támogatóként a Shell kenőanyagok is a Turán Motorsport mellé állt. Friciék ennek köszönhetően a Miskolc Ralitól kezdve Shell Helix Ultra kenőolajjal töltik meg a Ford Fiesta R5-t, - valamint természetesen a Hyundai vendégautót is – valamint az autó designa is megújult, felkerült a versenygépre a Shell logója is.

„Nagyon örülünk és ezúttal is köszönjük a Shell kenőanyagoknak, hogy bizalmat szavazott nekünk és mellénk állt az idényben. Az eredmények is azt mutatják, hogy ez egy rendkívül gyümölcsöző együttműködés, a Shell Helix Ultrával teljesen biztonságosan autózhatunk, a kenőanyag maximális védelmet biztosít az autónknak és fokozza a teljesítményünket is” – teszi hozzá a Turán Motorsport versenyzője.

Turán Friciék július 7-8. között Veszprémben folytatják a Magyar Országos Rali bajnokságot, ezúttal a jól megszokott Ford Fiesta volánja mögött.